Waarom een duurzame lifestyle? 

Het is de hoogste tijd dat we een duurzame lifestyle gaan ontwikkelen tot een gewoonte voor iedereen. We kunnen er niet meer omheen. De aarde is in hoog tempo aan het opwarmen. Op hoger niveau wordt er hard gewerkt aan het klimaatakkoord. Dit akkoord kent een groot draagvlak bij overheden, bedrijven en burgers. We willen allemaal werken aan een duurzamere lifestyle. Toch valt het mij op hoe uiteenlopend de meningen zijn bij de mensen om mij heen. De een vind het nog steeds complete onzin en de ander neemt het gelukkig heel serieus.

Hoe ontwikkel je een duurzame lifestyle? 

Meestal hoor ik dat mensen het wel belangrijk vinden. Vaak willen ze zelf ook beter op hun CO2-footprint letten, maar hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Ik hoor zelf ook bij deze groep. Want, hoe werk je nou aan die duurzame lifestyle? Waar moet je op letten? Wanneer is iets nou echt duurzaam? Welke struikelblokken kom je onderweg tegen? En hoe ver wil je gaan? Wanneer is het genoeg? En kan ik het ook makkelijk toepassen in het dagelijks leven of is de economie daar nu nog niet op ingericht? Zoveel vragen…

DE PROEF OP DE SOM
Ik ben zelf zeker geen expert op dit gebied. Maar ik ben wel bereid om op onderzoek uit te gaan. Ik stel ik de proef op de som zodat de zoektocht voor jou weer wat gemakkelijker wordt. Bekijk mijn vlogjes en blogjes.

ZO DOE IK HET!
Iedereen kan mij duurzame uitdagingen toesturen via mail marlies@heeftkarakter.nl of   via een berichtje op de verschillende social mediakanalen of plaats een reactie hieronder!
Facebook, Instagram, YouTube.