Iets te enthousiast!Ā 

De eerste keer trok ik heel enthousiast twee briefjes uit de pot. Op het eerste briefje stond: Een week lang plasticvrij inkopen doen. Op het tweede briefje stond: Alleen eenpansgerechten maken. Ik was van plan om de opdrachten een week achter elkaar uit te voeren. Maar besloot tijdens het vloggen dat ik ze wel kon combinatie kon maken van plasticvrij boodschappen doen en eenpansgerechten maken in dezelfde week. Lekker ambitieus! šŸ™‚

Plasticvrij koken op recept

De eerste dag gingen Anne en ik heel ambitieus een eenpansrecept uitzoeken. Ja leuk zo ‘n recept, maar een ingrediĆ«ntenlijstje afwerken zonder plastic verpakkingen te kopen is bijna niet te doen. Dat resulteerde in een zoektocht van 2 uur in 6 winkels. Eindstand: 6/7 ingrediĆ«nten gescoord.

Het recept: risoto met bietjes, fetta en sla. Genoeg voor twee dagen šŸ™‚

plasticvrij boodschappen doen, je wordt er wel creatief van

Na de eerste dag koken was ik meteen afgestapt van de recepten. Met een tasje en bakjes ben ik op pad gegaan. Ik zie wel wat er te krijgen is zonder plastic. Dat werkte prima. Het tweede gerecht was echt mega lekker. Ik had een stamppot gemaakt met een restje andijvie van oma, zoete aardappelen, zongedroogde tomaatjes, de fetta van de dag ervoor en wat krijgen. Het was super snel klaar en het smaakte echt heerlijk! Ik had genoeg gemaakt voor twee dagen šŸ™‚Ā Het laatste gerecht dat ik maakt was een groentenpotje. Alle groenten die ik maar kon vinden met alle restjes die ik nog had. Ook weer genoeg voor twee dagen, lekker makkelijk.Ā Bekijk ook de vlog hieronder!

TIPS! plasticvrij inkopen:

  1. Neem je eigen tas mee
  2. Neem afsluitbare bakjes mee
  3. Ga naar een toko of Turkse supermarkt
  4. Kook niet op recept
  5. Kijk wat er te koop, work with it!
  6. Wees creatief
  7. Probeer nieuwe dingen uit
  8. Bekijk ook de filmpjeĀ boven- en de vlog onderaan deze pagina.